torstai 30. elokuuta 2012

Uusimman tutkimuksen mukaan luonto arvot ovat jääneet taloshuolien jälkeen. Nuorilla. On ymmärrettävää,e että asunto-opinto-ja muut velat painavat ja huolen kenttä siirtyy sinne. On vaikea ajatella vastuuttaa asunnotonta tai muuten veloissa kärsivää vielä luonnon huolehtimisella. Itsekin muistan miten tuskallista oli taistella asioita asuntovelkojen-opintovelkojen tiimellyksellä jokapäivästä leivänsyrjää lapsilaumalle.
 Köyhä on vähiten syyllinen ja köyhät kärsivat eniten ympäristön ongelmista. Onko sitten mahdollista herättää varakkaiden, jopa rikkaiden vastuuntunto ja oivallus. Idealla luonnon suojelu on elämän suurin rikkaus, silloin kun siihen on varaa. Luulisi, että se on helppoa.
Luin lehdestä, että tarvitsimme nyt jo nykyiseen kulutukseen puolitoista maapalloa. WWF tekee loistavaa työtä tuodakseen näitä faktoja esille. HS uutisoi myös tärkeän uutisen siitä, että lihansyönnin vähentäminen olisi eräs merkittävistä keinoista vähentää luonnonvarojen ylikulusta. Lihan tuotanto riistää kymmenenkertaa enemmän vettä ja pinta-alaa kuin kasvisproteiinin (pavut, herneet, linssit yms) tuotanto. Jokainen voisi siis osallistua ympäristövastuuseen vähentämällä kallista lihansyöntiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti