perjantai 14. syyskuuta 2012

ITÄMERI PUHTAAKSI

On uskomatonta että maailman likaisimman mern ympärillä asustaa maailman sivistyneimmät ihmiset.
Itämeri on niin herkkä vesialue, että kaikkien tulisi tehdä jotain sen tilan kunnostamiseksi. Olen kouluttanut ihmisiä, jotka työkseen neuvovat maanviljelijöitä jättämään riittävät suoja-alueet, vähentämään lannoitteita jne. Avohakkuu myös lisää kuormitusta, koska maaperä ei enää toimi sidoksena avohakkuumylläyksen jälkeen ja ravinteet valuvat vesistöjä pitkin mereen. Paljon on hommia ja paljon on pelastettavaa. Luin (nyt en muista tarkalleen lähdettä) tiedon, että tupakantumppi kestää 10 vuotta !!!!!!!!!ennenkuin se hajoaa meressä ja muovipussi 450 vuotta!!!!!!!!!!!!APUA.
Kutsunkin taas kaikki kaverit putsaamaan omia Itäeren tai vesistöjensä rantoja. Oma rantani on Eirassa Cafe Karuselliin kokoonnutaan joukolla käsineet ja muovipussi (vanha roskia varten  )maanantaina lokakuun 1. päivänä kello 17.30 jälkeen. Viimeksi keväällä oli todella hauskaa ja tupakantumppeja, roskia löytyy valitettavasti aina.
Teimme hauskan vesikiitoksenkin  ja hyvästä joogasta tuo toiminta käy omalle  mielelle ja keholle.
Vaikka syylliset Itämeren huonoon tilaan löytyvät monesta paikkaa ja monesta maasta ja lainsäädännöstä ja siinä olevista heikkouksista voimme jokainen kuitenkin pienen kortemme laittaa kekoon. Kenties suuret tuulet viriävät aina pienistä puhureista, usein tavalla jota ei logiikka aina tavoita.
Ympäristöteoissa sanotaankin että parempi jotain kuin ei mitään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti