sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Koska olen nyt kunnallisvaaliehdokas (vihreät, HKI) on ollut niin paljon vaalikoneiden täyttöä, että jopa vastaaminen tärkeisiin tiedusteluihin on jäänyt. Sain viestin siitä, miten kasvien turvekasvatusalustavat voitaisiin korvata järviruokoalustoilla. Tulokset ruokoalustojen käytöstä erinomaisia, eikä turvetta tarvitsi käyttää sellaiseen tuotantoon. Turvesoiden suojelu onkin arvokasta. Ne sitovat hiilta ja pitävät huolta luonnonmukaisista vesistöistä. Kysyttiin, mistä rahoitus uudelle keksinnölle. Vaikeata on tietää, liian vähän on säätiöitä ja rahoituslaitoksia nimenomaan ekologisille innovaatioille. Niitä tarvittaisiin kipeästi lisää. Ekologisten innovaatioiden tuotteistamiseen, kaupallistamiseen ja patentoimiseen. Kaikki maksaa ja rahaa monella innovaation tekijällä ei juuri ole. Tässä täkynä varakkaille sijoittajille, jotka voisivat jättää hienon jäljen itsestään sukupolvien hyväksi. Itsekin tekisin sellaisen sääätiön, jos olisi rahaa.
Ystävättereni Intiasta lähetti mainion kuvan aurinkovoimalla (aurinkoa heijastava osa) grillistä. Olen edistänyt aurinkokeitimmen käyttöä Nepalissa ja toden totta niitäkin voisi olla maailmassa muutamia miljoonia, satoja miljoonia enemmän. Ne eivät tietenkään ratkaise kaikkia pulmia, mutta kun katseli miten nepalilaiset naiset raatoivat saadakseen polttopuuta ruoanlaittoon, pienikin apu, vaikka vain yksi ateria aurinkokeittimellä (hyvin halvalla) on parempi kuin ei mitään.
Voisimme tehdä jokainen sen pienen pisaran, josta hyvyyden ja ekologisuuden meri muodostuu.
Innovaatiotkin viriäisivät yhä enemmän tästä asenteesta. Ja toivottavasti kulttuurimme antama huomio ja tuki.
Nyt tuntuu, että huomioidaan väkivaltaa ja surkeutta, ei ihmisen voimaa ratkaista ongelmia ja rakentaa terveempi maailma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti