keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Maailmanpankin johtaja ja ilmastomuutos

Nykyinen maailmanpankin johtaja on maininnut, että ilmastomuutos on ihan ehdottomasti suurin ihmisten aiheuttama ongelma. Hän onkin tiedemies ei pelkkä ekonomisti. Eli tosiasiat on tunnustettava vaikka talous korahtelisi. Kerran näinkin päin.
Jäätiköiden sulamisvauhti on yllättänyt kaikki tutkijat ja olemme todella tilanteessa, jossa jokainen voi laittaa kortensa kekoon.
Ei tarvitse odottaa mitään maailmanlopun tai ympäristökatastrojien tulemista-voimme vain keskittyä
tekemään pienen osamme kokonaisuudessa.
Jokainen kysyy, että mitä?
Mitä minä ns. pieni ihminen voin tehdä, kun kyse on valtavasta ilmakehästä ja sen seurauksena
maailman muutoksista.
- Tukea luonnosuojelujärjetöjä, jotka ohjaavat rahat luonnonsuojeluun. ks. esim. Suomen luonnonsuojeluliiton hauska kampanja anna joululahja luonnolle. Kurkkaa www.sll.fi/luonnonsuojeluenkeli.
Kirkon ulkomaanavun www.toisenlainen lahja.fi mukana on puun istutusten tukemista pikkusummalla.
Aineellista ei moni meistä tarvitse
.Jos joku tarvitsee kierrätyslahjat ovat parhaat ja nekin vaikka sanomalehtipaperiin käärittynä. Olin muutamia vuosia sitten pitkällä matkalla Brasiliassa ja siellä jouluna suuret pankit kampanjoivat ekoasiaa. Pankkisalissa Sao Paolossa oli näyttely, jossa lahjat oli kääritty sanomalehtipaperiin, veden säästämisestä ja monesta muusta julisteet. Sähkön säästö on kova juttu.
Kynttilät käyttöön jos onnistuu käytännössä. Tulen hoitava hehku virkistää muutenkin.Jos voisimme kulkea enemmän julkisilla, sekin voisi tehdä muutosta maailmassa. Pian varmaan kehitetään aurinkokennoja käyttävät lentokoneet,( joka on jo muuten  keksitty,) autot tms ilmatyynyalukset- kunhan vain vaadimme ekoratkaisuja kuluttajina. Tukea tuulivoimaloille.
Tuhat tekoa-tuhat mahdollisuutta-luonnonsuojeluenkelin iloa jouluna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti