Amerikkalaiset tutkijat ovat havainneet, että pikaruokaketjujen liha tuotetaan kammottavissa olosuhteissa työntekijöille ja eläimille.
Olot ovat keskitysleirimäisiä. Palkat kehnot ja kiire hirvittävä. Kiireen ja tuotannon maksimointihulluden takia lihaan eksyy monenlaista -ulosteita yms. Hullun lehmän tauti oli jäävuoren huippu olosuhteista ja eläinten kärsimyksistä.
Eläimet lyhyen ja piinaavan elämänsä aikana sairastavat, niile syötetään kiireisesti antibiotteeja, hormoneja jne.
Lihaan lisätään yhtä sun toista. Ei ihme,e ttä tutkijat ovat havainneet syövän ja tällaisen keskitysleirilihan syönnin välillä yhteyden. Jos voisimme välttää edes tätä, maailmassa riittäisi ruokaa nälkäisille, koska tehoeläimille tuotetaan rehua. Tämä alue, joka on tehoeläintuotannon rehumaa-ala voisi auttaa miljoonia nälkäisiä. Herneet, pavut yms proteiinit ovatkin ollleet aina hyviä proteiinilähteitä ja lihaa on syöty harvoin.
Nyt sitä tyrkytetään liian usein ja millaista??? Jos rakastat lihaa- vaihtoehto löytyy kotimaisesta luomusta, riistasta. Ilmankin voi elää hyvin ja tutkimusten mukaan terveempänä.
Ympäristö- ja oikeudenmukaisuusasiat, maailmankuvan rajattomuus - ihmisten vapaus toteuttaa omaa itseään - ovat mielenkiintoni kohteita. Tein monia tutkimusprojekteja rauhan- ja ympäristökasvatuksesta yliopistossa. Olen Suomen psykologiliiton eko- ja ympäristöpsykologisen toimikunnan jäsen ja teen ympäristökasvatusta, konsultaatiota, koulutusta ja työnohjausta. Ekopsykologia, ympäristövastuu ja -herkkyys ovat koulutusyrirykseni Taiga-instituutin keskiössä. www.elisanet.fi/taiga
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti