tiistai 21. toukokuuta 2013

kuka on vihollenen-tarvitaanko enää hävittäjiä lainkaan

Luin lehdestä, että Suomessa on 64 vanhentumassa olevaa hävittäjää. jos uudistetaan ja hankitaan koko ilmatilaa suojelevat?? hävittäjät valtion varat eivät kuulemma riitä moiseen.
Aikoinaan rauhantutkijana tutkin psykologista viholliskuvan muodostumista- image of enemy.
Se voidaan tietoisesti rakentaa ihmisten mieliin. Joskus toki on olemassa aito uhka, mutta usein manipuloidaan luodaan käsitys vihollisesta. Suomen tilanne onneksi taitaa olla sellainen, ettei enää löydy vihollista ei idästä ei lännestä. Nykyteknologia on myös sellainen, ettei taida noin 5 miljoonan verorahat riittää todelliseen puolustautumiseen, jos olisi jostakin suunnasta hyökkäystilanne.
Joten toivottavasti säästetään niin paljon kuin vain mieli antaa periksi, asemäärärahoista-sitäpaitsi
sotilaallinen harjoittelutoiminta-ampumiset hävittäjälentoharjoitukset saastuttavat.
Vanhojen laskelmien mukaan yksi hävittäjän harjoituslento saastuttaa saman verran kuin kaksi vuotta ajaisi keskimääräisen verran henkilöautoa ja hinta on myös tästä tunnista varsin mittava.
Kaikki mikä turhaa myrkyttää rakasta maapallokotiamme tulisi vihdoin viimein lopettaa.
Miten saataisiin hallitukset, puolueet ymmärtämään, että nyt kaikilla on yksi ja sama vihollinen ja se on ympäristön saastuminen, myrkyttyminen. Sen vihollisen nujertamiseen tarvittaiiin kaikkien valtioiden
yhteinen ponnistus. Väkivaltakoneiston ylläpitäminen ei tässä auta vaan lisää saasteita. Olisiko ihmiskunnalla järki mahdollista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti