maanantai 3. syyskuuta 2012

Kiitän suuresti Rauno Lauhakankaan hienoa esitystä valaista. Hän kertoi, että kun hänen poikansa sanoi, isä pelasta valaat niin sen jälkeen yli kymmenen vuotta hän on tehnyt valaiden hyväksi työtä. Miten? Valaat elävät noin 40-60 vuotta. Valaiden katseluun liittyvällä turismilla voidaan saada paikallisille paljon suurempi ansiotulo kuin niitä lahtaamalla. Niinpä saimme ihailla valtavan kauniita maitovalaita, seurata valaiden katseluun liittyviä toimia ja ennenkaikkea saimme tietää valaiden suunnattomasta viisaudesta. Rauno Lauhakangas ammatikseen on fyysikko ja Cernissä on ollut mukana katsastamassa Higgsin hiukkasta, josta kuulemma " häntä " jo näkyy. Valaiden ääniä tutkittaessa on havaittu, että valaatkin kuten Delfiinit ovat nimenneet itsensä, käyttävät nerokkaasti ns. välineitä ravinnon hankkimiseen. Valaat ovat vanhimpia lajeja maapallolla ja mytologisen tiedon mukaan ne kantavat maapallon historiaan liittyvää tietokantaa. Laulut, äänet ovat kauniita, mykistäviä.
Raunolla on ajatus siitä, että kun ihminen kuuntelee valaan laulua, katselee valaita, hänessä herää luonnon kunnioitus. Halu suojella luontoa. Se on perimmäinen syys valasmatkojen takana. Kun ihminen saa kohdata luonnon kauneuden, mystisyyden, hiljaisuuden eri tavoilla, syntyy ympäristövastuullisuus.
Se on syys siihen, miksi olenn kouluttanut luontoyhteysmenetelmän käyttämiseen opettajia ja muita. Se on syys kirjani Eheyttävä luonto kirjoittamiseen. Se on syy uuden kirjaseni Ecotherapy-healing through nature kirjoittamiseen. Se on syy luontoretriittien kautta inspiroimaan ihmisiä rakastamaan ja kunnioittamaan luontoa.
Jokainen meistä voi tehdä jonkin projektin. Siivouspäivä on kaikille mahdollinen. Mikä tahansa, kaikki on kuten sanotaan-kotiinpäin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti