keskiviikko 30. joulukuuta 2020

 uusi syken pääjohtaja leif schulman puhuu luontokadon ottamisesta termiksi nykyiseen biodiversiteettikriisiin. lajikato termi olisi sikäli parempi, että luonto ei katoa, se muuttuu, mutta meidän törväämä luonnon tasapaino on saanut aikaan ihmiskunnan- maailmanhistorian nopeimman lajikadon sitten luultavasti komeettojen toiminnan aiheuttaman katastrofin.

Lajikato on tai lajimassamurha- ecoside kuvastaa hienosti, että olemme kohta lajina tilanteessa ettemme selviä, jollemme viimeistään nyt lopeta teollisuuslihan tuotantoa gloaalisti. eli jokainen voi äänestä tässä asiassa jaloillaan, ei osta teollisesti tuotettua lihaa, joka  lisää veden ja maaperän kulutusta ainakin 27 kertaa enemmän kuin kasviproteiini. joka on terveellisempää. 

puhumattakaan teollisesti tuotetun lihan hirvittävistä kärsimyksistä eläimille. mutta haluammeko saman hirvittävän kärsimyksen itsellemme syömällä hormooneilla antibiooteilla, väriaineilla tuoettua

gm soijalla tuoettua nautaa. valintahan ona meidän.

jos nyt korona on suitsinut lentämistä, niin se ei riittä. kulutustottumuksemme on edelleen aivan samoja,

ruokahätäapupaketteihinkin kirkot yms hienot järjestöt laittavat lihaa, eikö mielummin mainioita härskis,nyhtis, yms papu proteeni tuottteita. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti