keskiviikko 17. huhtikuuta 2013

luontaishoidot ja työkyvyn säilyttäminen

Suomessa on ongelmana työvoiman uupuminen ennen aikoinaan. 30 miljardia menee siihen, että ihmiset ovat sairaita, työkyvyttömiä, ennenaikaisella eläkkeellä .
Meillä halveksitaan viralliselta taholta luontaishoitoja. Kuitenkin on kiistatonta näyttöä niiden työkykyä ylläpitävästä merkityksestä. Suurin osa luontaishoidoista aiheuttaa keholle mielihyväolon, hormonaalisen toiminnan, jossa mielihyvähormoonit aktivoituvat. Lisäksi keho ja solut rentoutuvat. Ihminen on itseparantava kokonaisuus-eli kun olemme rentoutuneessa stressittömässä tilassa, solumme alkavat parantaa itseään, uudistuvat, joka niille on ominaista. Luontaishoidot siis ovat terveydenhoitoa.
Kun menee hoidattamaan itseään shiatsu, vyöhyke, reiki, aromaterapia, hieronta tms. on kuin laittaisi rahaa pankkiin. Keho elpyy ja mielikin virkistyy. Jokainen kaipaa kosketusta (tai lähes jokainen, on toki ihmisiä, jotka pelkäävät sitä) ja jokainen pitää siitä että saa arvostavaa huomiota. Tämä tapahtuu lähes poikkeuksetta luontaishoitojen aikana. Ne ovatkin ennaltaehkäisevää ja kuntoa ylläpitävää toimintaa.
On merkillistä, että Suomi toimii niin jälkijunassa tässäkin asiassa. Sen sijaan, että niitä tuettaisiin, tutkittaisiin ja erilaisin toimin (esimerkiksi koulutusten kehittäminen, perusterveydenhuollon tutkinnon vaatiminen osaksi yritystoimintaa jne) ollaan vielä virallisella taholla ns.napit vastakkain.
Lääketiede on arvokasta, kukaan luontaishoitajista ei lähde arvostelemaan lääketieteen saavutuksia, eikä kilpailemaan. Kyse on erilaisesta tavasta kuntouttaa ja auttaa sairasta auttamaan paranemisprosessissa. Milloin Suomi kehittyy muiden maiden mukaan, jossa tutkimus ja kehittämislinjat ovat selvittämässä yhteistyön mahdollisuutta. Englannissa healer toimii lääkärin kanssa yhteistyössä, Norjassa Kelaa vastaava maksaa potilaan pyynnöstä lääkärinkanssa neuvotellun jälkeen reiki hoidosta jne. Yhdysvalloissa kuuluisimmassa lääketieteen opinahjossa
annetaan lääkäreille koulutusta perinteisistä hoitomuodoista ja hieronnasta yms.  Isäni serkun
poika opiskeli lääkäriksi USA ssa ja kertoi tästä.  Vastakkainasettelu ja toisen osapuolen halveksiminen ilman perusteluja kielii ennakkoluuloista ilman tietoa. On aika lähteä asialliseen vuoropuheluun ja ennenkaikkea auttamaan monella eri tavalla ihmisten terveyttä ja työkyvyn säilyttämistä. Onneksi on jo monia työpaikkoja, jotka tiloissaa tarjoavat työntekijöilleen hierontaa. shiatsua , reikiä yms.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti