perjantai 26. lokakuuta 2012

Ennaltaehkäisevä terveydenhuolto ja talous

Uusimpien tutkimusten mukaan kosketus aiheuttaa oksitosiinin erittymisen. Oksitosiini on mielihyvähormoni-ja se aiheuttaa hyvänolon tunteen. Se aiheuttaa myös fyysisesti rentoutuksen-kolestrolin tasapainottumista, verenpaineen laskua, sydämen sykkeen tasapainottumista. Eli stressioireiden lieventymistä. Useiden sairauksien osasyynä on krooninen stressitila. (Ympäristömyrkyt ja erilaiset sähkö-melu-yms altistukset ovat toki nykyisin monelle elimistölle liikaa, tästä myöhemmin lisää).
Erilaiset kosketukseen liittyvät hoidot-hieronta, shiatsu, vyöhyketerapia, Rosen-terapia ja jopa kosmetelogin hoidot ovat mainioita oksitosiinin eritystä lisääviä hoitoja ja toimivat itsessään ennaltaehkäisevinä ja työkykyä tukevina terveydenhoitoina.
Jos hoitaja on terveydenhuollon tutkinnon suorittanut, eettisesti vastuullinen, hoidot ovat  mitä mainiointa terveydenhoitoa. Niitä voisi tukea enemmän, niistä voisi tiedottaa virallisissakin organisaatioissa. Norjassa on tietämäni mukaan  Reiki-hoito ja muut ed.mainitut (muitakin on monia)korvattavana terveydenhuollon puolesta, jos potilas sitä haluaa.
Nämä hoidot eivät aiheuta sivuvaikutuksia, eivät myrkytä vesiä. Jos niiden kokonaisvaikutuksesta työllistymisen kyvyn jatkamiseen tehtäisiin tutkimus tulos olisi varmaan hyvin myönteinen taloudelle. Sosiaal-ja terveysmenot ovat valtaisat. Työkyvyttymyyseläkkeelle joutuu aivan liian moni. On etsittävä ja käyttävä kaikki keinot toisaalta ennaltaehkäisemään ja toisaalta työkyvyn jatkamiseen liittyvien ongelmien ratkaisemiseksi.  Kosketukseen perustuvat hoidot asiantuntijoiden antamana ovat
todella mainioita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti