perjantai 19. lokakuuta 2012

vesien puhtaus ja ylimedikalisaatio

Olin kuuntelemassa ansiokasta esitelmää Kirkkohallituksessa. Tohtori Päivi Topo kertoi medikalisaation ongelmista. Kysyinkin siellä miten voidaan säädöksin rajoittaa turhan estrogeeni-ja muun hormonaalisten lääkkeiden ylikäyttöä.
On todettu, että monissa lääkkeissä ja (myös muoveissa) on estrogeeniä, joka on hormoonivaikuttaja ja
erittäin hankala kun se joutuu veteen.Sen seurauksena monet kalat ovat vaihtaneet sukupuolta, eli
urospuoliset ovat muuttumassa naaraspuolisiksi. Monet muutkin ikävät seuraukset ovat veden saastumisessa, koska ravintoketjun kautta ihmiseen joutuu takaisin liikaa estrogeeniä. Hormonivaikutteiset saasteet ovat näkymättömiä, nykyiset puhdistusprosessimme eivät niihin tepsi  ja siksi todella hankalia ja vaativat nopeasti
ennaltaehkäisevää strategiaa.
Siksi tulisi estrogeenipohjaisia lääkkeitä kontrolloida tarkemmin, vähentää, korvata muulla tavoin silloin kun ne ovat todella tarpeen.
 Parikymmentä vuotta sitten, kun yritysjohtajille puhuin ympäristövastuusta oltiin suunnilleen sitä mieltä, että mahdoton juttu. Jos ei oltaisi saatu tiukkaa lainsäädäntöä teollisuuden jätteille niin olisimme vielä hirveämmässä pulassa. Kaikki toiminta veden pitämiseksi puhtaana on kiireisempää kuin kuvittellemme. Puhtaan veden aarre on mittaamaton.
 Kerran minulla oli kunnia pitää vieraanani ja toimin tulkkina
FM, aboriginaali Uncle Max:ile, elderille. Hän oli Suomessa ja sanoi jo kahdeksan vuotta sitten, että veden henki on onneton, koska kaikki mitä me teemme sille vaikuttaa veteen. Hän kuvasi veden tietoisuutta, informaatiojärjestelmää alkuperäiskansansa vanhalla tavalla : Veden henki, vaikka varmasti tiesi muiden kultturien ymmärryksen vedestä vain eräänä materiavarastona. Samantyyppisesti veden tietoisuutta kuvaa monet tutkijat Grad, Emoto ja useat muut. Vesi onkin enemmänkin kuin puusta katsoen näyttää. Sen molekyylistruktuuri ja värähtelevä todellisuus muuttuu kaikesta salamannopeasti. Meidän tulisikin hoitaa vettä päivittäin, vähentää kaikkia turhia kemiallisia rasituksia vedelle, lääkkeet ovat vain yksi tekijä.
Vaihtaa ekopesuaineisiin ja lähettää siunasta vedelle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti